zondag 20 april 2014

Terug naar de (Goud)kust

Na al de natuurparken die we hebben bezocht, hebben we ons in het feest gedruis aan de drukke oostkust net onder Brisbane gewaagd. Vanaf Coffs Harbour in New South Wales, tot en met de Goldcoast. De naam van één van de plaatsen spreekt boekdelen: Surfer’s Paradise. De plek waar je gezien wordt en wil worden. Wij dus ook ;-)

In Coffs Harbour, het midden tussen Sydney en Brisbane, hebben we 3 dagen rest & relax gehad op een prachtige camping met voor Line en Tom top water amusement in het zwembad. 

Vanaf Coffs Harbour zijn we met één stop verder gereden naar de dichtbevolkte goudkust. De stop was wel een mooie overnachting aan een mooi wit strand met zwarte rotsen: bushcamping blackrock. Om er te komen moesten we wel een aardig stukje over een gravelroad.

Via de bijna verlaten bushcamping zijn we doorgereden naar de dichtbevolkte goudkust. Misschien een idee om hier een nieuwe soap op te nemen? 

Met de hoogste wolkenkrabbers in Australië, is het een kruising tussen Benidorm in Spanje en Hollywood Boulevard in Los Angeles. Verder heb je hier 6 amusementsparken om je gehele vakantie in door te kunnen brengen.
 
Wij hebben gekozen om naar Dreamworld te gaan. Onze kinderen zijn helden op sokken, dus de ‘enge’ attracties, zoals een zweefmolen, zijn soms al te spannend. Maar in Dreamworld is er genoeg te beleven voor  3 en 4-jarigen: Wiggle World = de Australische Samsom en Gert.
De attractie, waarbij we in een boomstam door het water gingen en eindigden in een snelle glijbaan, was eigenlijk te spannend. Het zal wel even duren voordat Tom weer in zo’n attractie durft. Hij vraagt nu dagelijks of we niet weer in een waterglijbaan gaan. We kwamen er drijfnat uit. 







Het is hier nu ook paasvakantie, dus het is er overal best wel druk. Heel Queensland en New South Wales zijn vrij. Op twee regendagen na is het hier continue heerlijk weer met temperaturen rond de 28 graden. Die 2 regendagen waren waarschijnlijk de naweeën van cycloon Ita, die in Cooktown, 1000 km noordelijker aan land kwam.




We zitten nu in Brisbane aan het stadsstrand.  Een mooie locatie met uitzicht op Brisbane. Zeven jaar geleden toen we hier de laatste keer waren, begon onze droom al om er met kinderen nog eens terug te komen. En nu zijn we er. Mooie herinneringen en mooie nieuwe herinneringen zijn er al weer bijgekomen! 

Line wilde de hele reis al graag in een reuzenrad. In Melbourne had ze het er al de hele tijd over. Glunderend stapte ze in Brisbane in het reuzenrad en Tom lag lekker te slapen.
We hebben ons zelfs in het nachtleven van Brisbane gestort. Gelukkig begint dat al om 18 uur, want dan is het pikdonker en kunnen we nog redelijk ons ritme vasthouden.

8 opmerkingen:

  1. Jullie zijn relatief dichtbij al! Nog zo'n 1600km tot Cairns. Super leuk dat jullie weer Down Under zijn. Als we nog ergens mee kunnen helpen of als je graag tips wilt over wat te doen rond de Sunshine Coast en Cairns laat maar weten. (Phone: 0447934531) en natuurlijk bij ons komen logeren in Cairns! Geniet van de reis en super daf we jullie kunnen volgen op de blog. Liefs Annemarie

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Lieve Rosalito,Wat een geweldige reis en prachtige foto's.
    We zien, dat jullie het heel erg naar jullie zin hebben en zijn op deze manier toch een beetje bij jullie.
    geniet nog maar van jullie reis en kom gezond weer terug.
    Dikke knuffel voor Line en tom en een dikke kus voor jullie, papa en mama

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Lieve RoSaLiTo , wat fijn veel foto's erbij ! Je kan er goed op zien dat jullie genieten . En dan wij ook ! Wij gaan nu aan ons Paasontbijd . Tot 9 juni Oma LIa

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Lieve buurtjes,
    Wat een geweldig avontuur zijn jullie aan het beleven. Wij genieten van de verhalen en de prachtige foto's.

    Paasgroetjes van Adri en Wilma

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat een reis....... krijg steeds meer de kriebels om met vakantie te gaan! Bedankt voor het "mee laten reizen"

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Schitterend om weer allemaal terug te zien. Sinds onze reis is de Wiggles formaties alweer helemaal overhoop gehaald zie ik; een Wiglette tussen de Wiggles - zie ik dat goed?
    En de wildlife counter gaat goed, zie ik! Jullie tellen ze toch niet stiekem zowel bij 'levend' als bij 'dood' als je ze zelf per ongeluk omver rijdt? En 5 Quolls - da's toch vrij ongebruikelijk? Goed werk dus!

    Grt, de Theetjes

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Hoi Line en Tom,
    Faas wil graag weten of jullie al een tijger hebben gezien! We zien jullie met volle teugen genieten, heerlijk!
    Groet van ons allemaal!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Zooo hey dat ziet er cool uit allemaal zeg echt vet joh!!!
    ben niet gauw jaloers maar op zo'n trip wel hoor, en ook met de kids erbij joh.
    Leuk man
    ciao Martijn

    BeantwoordenVerwijderen