woensdag 2 april 2014

"Kijk, een echte slang"

Vanuit Walhalla hebben we over de Great Alpine Road de Victoriaanse alpen doorkruist. Zoals de naam al doet vermoeden heeft het wat weg van de alpen in Europa. Alleen iets minder hoog, maar niet minder mooi.
Een mix van oude mijnwerkers dorpjes, verlaten skidorpen, uitgebrande bossen, kronkelwegen door bossen en over toppen, eenzame wielrenners, om uiteindelijk uit te komen in één van de meest historische stadjes van Australië: Beechworth.

Op de camping ontmoetten we een Australiër genaamd Groenendaal, die ons in gebroken Nederlands te woord staat.

We verkennen het ietwat toeristische stadje met zijn mooie ''historische'' gebouwen. Een enthousiaste medewerker bij het visitor centre, weet ons zelf nog te verleiden tot het lokale museumpje. Vol ''trots'' vertellen ze hier over Ned Kelly, de grootste boef van Australië. Gezien hun eigen afkomst vereren ze deze man zelfs een beetje. Line wordt op speurtocht gestuurd langs diverse relikwieën, waaronder één van de laatste opgezette Tasmaanse tijgers.
Ondanks dat het niet meer helemaal het seizoen was en het pijpenstelen regende, kun je hier nog steeds aardbeien plukken! Eén had iets meer behoefte ze gelijk in zijn mond te stoppen, dan in het emmertje.


Daarna volgde een lange autorit naar Canberra, waar we de sindskort geëmigreerde neef van Saskia: Gilbert samen met Yumi zouden ontmoeten. En omdat de camper inmiddels zo goed bevalt en aanvoelt als een tweede huis, sliepen we op de oprijlaan ook gewoon op onze vertrouwde stek. Maar dan wel met een welkomst barbecue, luxe douche en bad en ontbijt buffet. Als over 2 weken alle meubelen worden bezorgd, kunnen ze wat ons betreft een 5 sterren Bed & Breakfast gaan starten.
De volgende dag heeft Gilbert ons meegenomen naar Tidbinbilla: een natuurreservaat net buiten Canberra.

Onze wildlife teller kon het niet meer bijhouden en we kunnen zelfs een aantal nieuwe dieren aan de lijst toevoegen. We struikelden bijna over de kangoeroes. Naast emoes, hebben we ook koala's en zelfs twee vogelbekdieren gezien. Op weg naar de vogelbekdieren roept onze meesterspotter Line laconiek:"Hey kijk, een echte slang."  Het bleek een kleine red-belly snake, die nog zijn tong naar Line uitstak, voordat hij het hazepad koos. Na capitol hill en een lookout over Canberra bezocht te hebben, beëindigden we de dag met de ultieme beloning: een regenboog ijsje.


Na 2 dagen in het resort te hebben vertoefd, keerden we terug naar het ''harde'' reisleven. We gingen op weg naar Morton National Park 100 km onder Sydney. Een park met prachtige kloven en watervallen, afgewisseld met subtropisch regenwoud. En een stoere Line die helemaal relaxed schommelt op een liaan. Woorden schieten tekort, daarom maar lekker veel foto's:
We verblijven nu aan het strand op een leuke camping in Kiama.





2 opmerkingen:

  1. Wat een leuke pagina met hele mooie foto's . Ik geniet zo echt mee . Zoek op de kaart ook op waar jullie zijn . Hé Binkie Bonk van oma een leuke verjaardag de 11de een kroel en kus . Natuurlijk ook Line een kroel en kus , en genieten he . XOX Oma Lia XOX

    BeantwoordenVerwijderen
  2. He rosalito,
    Super coole foto's. Vooral die foto van een eenzame kangeroe. Succes verder met jullie reis.
    Groetjes Keci

    BeantwoordenVerwijderen