woensdag 14 mei 2014

Waar is nu dat tropisch zwemparadijs?

Vanaf dit moment rijden we de tropen binnen. We komen nu boven de steenbokkeerkring.
Jullie hadden nog een foto van een vogelbekdier te goed van de vorige blog in Eungella national Park. Je moet wel goed kijken en een beetje inzomen maar het is er echt een.
De volgende stop: Airlie beach of zoals sas het uitspreekt: ‘vroeg strand’, en de Whitsundays was eigenlijk een minivakantie in een lange vakantie. We hebben de camper een weekje rust gegeven en lekker gerelaxed op een mooie Big 4 camping.
De camping was vooral ook super voor Line en Tom met een mooi zwembad en een hele grote speeltuin met springkussens. De camper stond er mooi tussen de palmen en veel planten die bij ons in de vensterbank staan. 
Vanuit daar hebben we een dagtocht naar Whitsunday eiland gemaakt, naar het bekende en spectaculaire Whitehaven beach. 
Vooral de baai (Hill Inlet) aan het einde van het witte strand is erg mooi en levert anzichtkaartfoto’s op.
Tegenover Whitehaven beach, vanaf het strand van een kleiner eiland hebben we gesnorkeld. Omdat het nog net het seizoen is van de boxjellyfisch moesten we wel van die charmante ‘stinger’-pakken aan.  Deze kwal kan behoorlijk gevaarlijk zijn, wanneer één van zijn meterslange tentakels je raakt. Ach Robin kan zo’n pak nog best hebben!
Onderweg naar de snorkelplek hebben we de groene zeeschildpadden gezien.
Daarna hebben we nog zandkastelen gebouwd en gerelaxed tot de ferry ons weer op komt halen om ons op Hamilton eiland af te zetten.
Hamilton is een mooi tropisch vakantie eiland waar sterren zoals Julia Roberts een huis hebben. Je wordt hier bijna van je sokken gereden door één van de vele golfkarretjes, waarin iedereen over het eiland scheurt. Wij verbleven in een resort met een mooi uitzicht over de oceaan en de zwembaden aan het strand. 
We hebben hier ontbeten in een piepkleine dierentuin, samen met de koala’s. Veel Australiërs vieren hier een weekje luxe vakantie.  Na deze week was het tijd om weer een flink stukje te rijden. Cairns, onze eindbestemming, komt steeds dichterbij. Op de kaart lijkt het dichtbij, maar vanaf Whitsunday is het nog bijna 700 kilometer. Via een tussenstop in Townsville, waar we naar het plaatselijke Aquarium en Schildpadden hospitaal zijn geweest. 
Dat we in de tropen zitten merken we ook aan de flinke regenbuien die hier langstrekken en de waarschuwingen voor de krokodillen. 
Het regenwoud doet zijn naam eer aan. We besluiten hier niet te blijven, maar naar Mission Beach door te rijden. In Mission Beach is de grootste Cassowary (Kasuaris) populatie van Australië. Dat zijn er welgeteld 40. Het wordt dus lastig zo’n vogel van dichtbij in het wild te gaan zien. Je moet ook nog een beetje oppassen, want hij kan enorm schoppen als hij boos is. We  zijn in het regenwoud op zoek gegaan, maar niets gevonden, tijdens de twee wandelingen. 


Maar wanneer we terugrijden langs de kust zien we er ineens één langs de weg staan. Echt een bijzonder beest! Ondanks alle regen, was onze dag helemaal goed.
 

3 opmerkingen:

  1. Ah, het pannenkoekenontbijt in Airlie Beach! Top stekkie he.
    En wat een spectaculaire foto's! (En ik bedoel niet alleen Robin in de stinger suit.)

    In Townsville zijn onze kinderen bijna ten prooi gevallen aan een dikke python - kijk maar uit ;-)

    En in Cairns is er weer een topstekkie om de motorhome uit te laten puffen - kun je niet mislopen: het Coconut Resort!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ontzettend leuk om alles te lezen! En de foto's zijn weer prachtig!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Lieve rosalito family, wat een mooie stranden, lijkt op hoek van Holland alleen dan met mooier uitzicht. Als jullie terug zijn dan zetten jullie zeker ook wielen onder jullie huis, anders kunnen jullie niet wennen. Geniet nog van de laatste weken, wij maken ons hier alvast op voor het wk. No worries, Marielle & Jeroen

    BeantwoordenVerwijderen