zondag 25 mei 2014

De grote beer ondersteboven!

Zo we zijn gearriveerd op de eindbestemming: Cairns. Hier wonen Fred en Annemarie. Annemarie is een vriendin van Saskia van tijdens de studie en woont sinds 6 jaar in Australië. Met Australische gastvrijheid worden we ontvangen. Vanuit hun prachtige huis op één van de groene bergen bij Cairns gaan we de omgeving verkennen. Fred en Annemarie nemen ons mee op sleeptouw richting de Atherton Tablelands, een mooi gebied achter Cairns. Al snel hebben Line en Tom in Annemarie een ideale speelkameraad gevonden. Dat kan best ingewikkeld zijn: allebei tegelijk op schoot en naast haar aan tafel willen zitten. Fred moet Anne voor een paar dagen delen! Sorry Fred!
Op de Tablelands zijn we naar Granite Gorge gegereden, een mooi park met rots wallabies en hagedissen met een blauwe tong.


Het was flink klauteren over de gladde rotsen. Voor het eerst in weken was het zowaar een redelijk zonnige dag voor Fred en Anne.
Op zondag zijn we met Anne met de skyrail heen en de trein terug naar Kuranda geweest. De trein vanuit Kuranda is een beroemde dagtocht vanuit Cairns en gaat dwars door het mooie tropische regenwoud langs de watervallen.


De dag daarna zijn we weer in onze camper gestapt en via de Tablelands naar de Undara lavatubes in de outback gereden. De aankomende week werd weer veel regen voorspeld, en misschien zou het in de outback wel droog zijn.
Bij een thee plantage op de Tablelands was ons verteld dat je daar de boom kangoeroe zou moeten kunnen zien. Saskia kwam nog wel voor de thee, maar Robin had meer oog voor de boomkangoeroe.
 Als er bijzondere dieren te zien zijn, rijden we daar graag voor om. En drinkt zelfs Robin een kopje thee. Zo'n boomkangoeroe lijkt meer op een klein aapje dan op een kangoeroe. We hoefden dit keer niet lang te zoeken. Op het terrein vonden we deze bijzondere kangoeroe hoog in een boom. Als je goed kijkt kun je ze vinden.

In Undara scheen de zon weer. We konden weer heerlijk naar buiten en 's avonds een gezellig kampvuur maken. Undara is een gebied waar 190.000 jaar geleden veel vulkanen zijn uitgebarsten.
 Die lavastroom heeft een soort tunnels in de grond achtergelaten. Hier hebben ze een prachtig bush resort neergezet, waarbij ze de omgeving volledig intact hebben gelaten. Ze hebben van oude treinwagons accommodatie gebouwd. Een ook de faciliteiten op de bushcamping zijn in die stijl gehouden.
We hebben de tunnels met een tour bezocht en de dag erna hebben we nog een oude vulkaan beklommen.
Maar na twee dagen moesten we toch weer terug naar de regen.
Via Herberton, bekend om zijn openluchtmuseumpje en de Mareeba wetlands op de Tablelands

zijn we terug naar Cairns gereden, waar we weer welkom waren in huize Fred & Anne. Ook de hond Bo, die favoriet is van Line en Tom, was weer van de partij.


De komende dagen wordt zwaar mooi weer voorspeld, dus we besloten om naar het Great Barrier Reef te gaan om te snorkelen. We hadden ook een onderwatercamera gehuurd om de verschillende vissen vast te leggen. We gaan jullie nu vermoeien met 190 onderwaterfoto's..........



vooruit vier zijn misschien ook wel genoeg.

Onze kleine helden op sokken, durfden niet tussen al die vissen te gaan zwemmen, maar vermaakten zich prima op de boot en later ook op een kleine zandbank bij het rif.

Zondag was een relax dagje in het zwembad van Fred en Anne! En dankzij het mooie weer hebben we eindelijk de grote beer ondersteboven gezien. Nog 2 weken hebben we te gaan en we zijn nog niet uitgekeken.

1 opmerking:

  1. Wat hebben jullie weer veel gedaan en gezien , geweldig ! En allemaal van die stoere dingen . Geniet nog maar even goed , over twee weken is het over . Dan sta ik op Schiphol om jullie op te halen . Tot gauw dus RoSaLiTo Hele dikke kus XOX opa Theo en oma Lia

    BeantwoordenVerwijderen