vrijdag 21 maart 2014

Dag Tassie

10 dagen Tasmanië zitten erop! We hebben de camper onder controle, we zijn al echt aan het onthaasten en het weer was lekker Hollands nazomerweer: regen, zonneschijn en rond de 21 graden. Al met al goed om te wennen.
Vanuit ''historisch'' Richmond hebben we Hobart bezocht en zijn we vanuit Hobart naar Freycinet National Park gereden. Historisch heeft hier toch een wat andere betekenis dan in Europa. Met de oudste nog berijdbare brug uit 1823.
Vanuit Coles Bay hebben we onze basis voor 2 nachten gekozen om Freycinet te verkennen. De camping op Coles Bay lag ideaal aan een strand. Dus bouwden we een zandkasteel, compleet met grachten en dijken zoals een Hollander dat van nature meekrijgt. En ja geef Tom zand en water en hij is volledig in zijn element.

Line en Tom hebben ons doen verbazen door 1,5-2 uur een berg op te klimmen en later weer naar beneden te lopen. Het was wel de moeite waard: dat vond zelfs Line. Met prachtige uitzichten op een baai zo helder als een wijnglas. Vandaar denk ik ook de naam: Wineglass Bay.

Op de terugweg werden we verwelkomt door een aantal Wallabies. ‘Wilde’ wallabies, zo tam als een lammetje. Maar toch, we tellen ze mee in onze wildlife teller!




 Afgelopen nacht hebben we geslapen in Penguin. Zoals de naam al doet vermoeden: het krioelt hier van de pinguins. Helaas niet vandaag. De Pinguins hebben besloten warmere oorden op te zoeken.  Wij moesten het doen met alle verwijzingen naar pinguins: penguin Café, Penguin Firestation, Penguin Pharmacy en pinguin prullebakken.


Vandaag  gaan we weer op weg naar Melbourne met de Spirit of Tasmania.


5 opmerkingen:

  1. Geweldig!!!!!!! Leuk om met jullie mee te reizen :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Tot nu toe hebben we echt genoten van de verhalen zowel op deze blog als in de whatsapp berichten. We zijn zeker benieuwd naar de volgende foto's en verhalen en misschien kunnen we vd week proberen te skypen :D..

    We zijn benieuwd of jullie ook kookaburra's en possums spotten ;)..In ieder geval al een hoop andere mooie wildlife gezien!!

    We hopen snel weer iets te lezen en wie weet dat de verbinding het toelaat om elkaar zelfs te spreken! Groetjes van Annetti en Carmella xxx

    BeantwoordenVerwijderen
  3. De hike voor een uitkijk op Wineglass Bay; staat ons ook nog helder voor de geest.
    Heerlijk om die peuters van ons het laatste stukje zelf te laten doen: die verbouwereerde gezichten van alle klimmers in vol ornaat toen ze 2 peuters de top op zagen komen... ;-)

    We werden tijdens de overtocht met de Spirit ook nog verrast door scholen tonijn (of zo) rondom de boot. Wie weet!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hey Mate,
    Wat een belevenissen al tot nu toe! Leuk om op afstand een beetje te kunnen volgen wat ons OR-lid zoal uitspookt down-under. Het klinkt allemaal erg leuk en het ziet er ook nog eens prachtig uit op de foto's. En zoals het een goede OR betaamt: wij stemmen ermee in dat jullie dit geweldige besluit hebben genomen en adviseren jullie vooral van deze onvergetelijke reis heel bewust en met volle te genieten! We vinden het fijn zo goed geinformeerd te worden ;-)
    Namens OR De Zellingen, Loes

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Line en Tom , oma en opa zijn heel groos [Charloois]op jullie ! Line ziet er moe uit , maar oma en opa klappen heel hard voor jullie .

    BeantwoordenVerwijderen